Λουλουδάκια ροζ, λιλά κι όλη η γη μοσχοβολά!

9,54 €

Λουλουδάκια ροζ, λιλά κι όλη η γη μοσχοβολά!

Περιγραφή Προϊόντος

Μία μοναδική, τρυφερή συλλογή ποιημάτων και λουλουδιών.

Είπαν…

Ξέρεις πως τα λουλούδια που βλέπεις μπροστά σου είναι εικόνες κι όμως νοιώθεις την ευωδιά τους. Μια τρυφερή ανθολόγηση ποιημάτων, κάθε ένα μία σελίδα και πλάϊ η σελίδα με το έγχρωμο λουλούδι. Στο τέλος του τρισχαριτωμένου αυτού βιβλίου υπάρχει ένα μικρό λεξικό λουλουδιών με την προέλευση και τον τρόπο ζωής τους. ΄Ενα βιβλίο που με μεράκι ετοίμασε η Ρούλα Παπανικολάου για να δώσει δείγματα ομορφιάς σε μικρούς και μεγάλους.

Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη, Συγγραφέας
Περιοδικό Διαδρομές, τ. 83, 2006

Επιπλέον Πληροφορίες

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ

Λεμονιά Αμαραντίδου

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

92

ISBN

960-7637-24-0

ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

2006

ΕΚΔΟΣΗ

1η (2006)

ΓΛΩΣΣΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

Ελληνικά

Διαστάσεις 17 x 24 cm

Σχετικά με το συγγραφέα

Author

Η Ρούλα Παπανικολάου γεννήθηκε στη Δράμα. Είναι διδάκτωρ νηπιαγωγός και ασχολείται με την Εικαστική Αγωγή και την Παιδική Λογοτεχνία. Πάνω σ’ αυτούς τους τομείς έχει γράψει πολλά βιβλία μερικά από τα οποία διανέμονται σε Παιδαγωγικά Tμήματα των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ. Το 1989 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Καρδίτσας για το έργο «Η παιδική λογοτεχνία στο νηπιαγωγείο» (συνεργασία με την Τ. Τσιλιμένη). Επί 15 χρόνια δίδαξε το μάθημα των Εικαστικών στο Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Κάθε χρόνο επισκέπτεται πολλά σχολεία, κυρίως στο εορταστικό πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Λεμονιά Αμαραντίδου : Η Λεμονιά Αμαραντίδου γεννήθηκε στη Δράμα το 1953. Σπούδασε στη διακοσμητική σχολή "Βακαλό" και πήρε το δίπλωμα ζωγραφικής από την "Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts" Παρισιού. Παρουσίασε τη δουλειά της σε τρεις ατομικές εκθέσεις: στην "ΩΡΑ" το 1990, τον "ΑΣΤΡΟΛΑΒΟ" το 1996 και στον "ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ" το 1999. Έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, όπως στην Πανελλήνια Έκθεση ΟΛΠ Πειραιά το 1987, την Έκθεση Νέων Ελλήνων Ζωγράφων στη Σόφια Βουλγαρίας και στη Λευκωσία το 1987. Το 1993 στο Ζάππειο και στη Λευκάδα με την οργάνωση του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Παράλληλα ασχολείται με την εικονογράφηση και επιμέλεια βιβλίων του Οργανισμού Σχολικών Βιβλίων και Εκδοτικών Οίκων, όπως Κέδρος, Καλέντης, Ακρίτας και Ελληνικά Γράμματα.