Αυτό το σπίτι τίνος είναι;

12,72 €

Αυτό το σπίτι τίνος είναι;

Έκδοση 4η (2011)

Περιγραφή Προϊόντος

Μια γοητευτική ξενάγηση στις κατοικίες του ανθρώπου και των ζώων μέσα από τη μοναδική εικονογράφηση του Νίκου Μαρουλάκη.

Είπαν…

Προορισμός του σχολικού βιβλίου να εκπαιδεύσει το παιδί. Το εξωσχολικό βιβλίο; Είναι, γίνεται για να το διασκεδάσει. Τώρα, εάν ο συγγραφέας κατορθώσει τα δύο αυτά βασικά, δηλαδή, να παρέχει κάποια μόρφωση μαζί με γέλιο και διασκέδαση, τότε εύγε, εύγε στο συγγραφέα. Αυτό έχει κατορθώσει η κ. Ρούλα Παπανικολάου. «Αυτό το σπίτι τίνος είναι;». Να ένα βιβλίο διασκεδαστικό. Χαρούμενο. Και να ένα βιβλίο που τόσα διδάσκει στο παιδί!

Πηνελόπη Μαξίμου, Συγγραφέας παιδικών βιβλίων
Αθήνα, Νέο Ψυχικό, 9.5.1999

Επιπλέον Πληροφορίες

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ

Νίκος Μαρουλάκης

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

58

ISBN

960-7637-05-4

ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

1997

ΕΚΔΟΣΗ

4η (2011)

ΓΛΩΣΣΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

Ελληνικά

Διαστάσεις 20 x 20 cm

Σχετικά με το συγγραφέα

Author

Η Ρούλα Παπανικολάου γεννήθηκε στη Δράμα. Είναι διδάκτωρ νηπιαγωγός και ασχολείται με την Εικαστική Αγωγή και την Παιδική Λογοτεχνία. Πάνω σ’ αυτούς τους τομείς έχει γράψει πολλά βιβλία μερικά από τα οποία διανέμονται σε Παιδαγωγικά Tμήματα των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ. Το 1989 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Καρδίτσας για το έργο «Η παιδική λογοτεχνία στο νηπιαγωγείο» (συνεργασία με την Τ. Τσιλιμένη). Επί 15 χρόνια δίδαξε το μάθημα των Εικαστικών στο Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Κάθε χρόνο επισκέπτεται πολλά σχολεία, κυρίως στο εορταστικό πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Νίκος Μαρουλάκης : Γεννήθηκε στον Πειραιά. Μικρός ταλαιπωρούσε τη μαμά του, γιατί κάθε πρωί έτρεχε η δύστυχη να καθαρίσει τους τοίχους από περίεργα χρώματα μπουρδουκλωμένα με σκίτσα από παπιά που κάνανε τούμπες, από αλλήθωρους γάτους που το σκάγανε με διαστημόπλοιο από τον Άρη, γρύλους και ακρίδες που κάνανε γυμναστικές επιδείξεις, μυρμήγκια που καταστρώνανε σχέδια να κατακτήσουν τον πλανήτη και άλλα τρομερά. Οι γονείς του ξόδευαν περισσότερα χρήματα για απορρυπαντικά παρά για φαγώσιμα. Μετά μεγάλωσε κι έφυγε για τη Γερμανία. Μέχρι σήμερα δε γνωρίζουμε αν σ' αυτό επηρεάστηκε από τα άσματα του Καζαντζίδη για την ξενιτιά. Την επόμενη μέρα ο γερμανικός Τύπος έγραψε: "Βαθύ μυστήριο καλύπτει το πώς βάφτηκαν ροζ τα φτερά και κίτρινη η μύτη του αεροπλάνου που έφτασε χθες από την Ελλάδα". Άρχισε να σκιτσάρει, να ζωγραφίζει και να εικονογραφεί ό,τι έβρισκε στο διάβα του. Έντρομοι οι εκδότες του πρόσφεραν εργασία για ν' αφήσει ήσυχο το Τείχος του Βερολίνου. Εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία φιλοξένησαν δουλειές του. Μέχρι και το παντελόνι ενός διάσημου εκδότη, που σήμερα έχει τεράστια συλλεκτική αξία. Έπειτα από σοβαρό σκιτσογραφικοδιπλωματικό επεισόδιο επέστρεψε στην Ελλάδα. Την ημέρα της άφιξής του πάμπολλα τα σωματεία, ανάμεσα στα οποία των ελαιοχρωματιστών, των εκδοτών και των φιλόζωων, του ετοίμασαν θερμή υποδοχή, την οποία τα κρατικά κανάλια λογόκριναν, γιατί ήθελαν να αποφύγουν οι θεατές τις συγκρίσεις με κάποες άλλες αφίξεις πολιτικών στη μεταπολίτευση. Όσοι εκδότες και συγγραφείς συνεργάζονται από τότε μαζί του έχουν ακόμα πράσινη μύτη...