Ποιήματα για παιδιά, Γιώργης Κρόκος

8,48 €

Ποιήματα για παιδιά

Προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας

Περιγραφή Προϊόντος

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μία ανθολογία ποιημάτων για παιδιά του Γιώργη Κρόκου και συνοδεύεται από κασέτα με τη φωνή του ποιητή. Αποτελεί ιδανικό μέσο εισαγωγής των παιδιών στο μαγικό κόσμο της ποίησης.

Είπαν…

Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην απόλαυση της ποίησης, όπως και οι ενήλικες… Οι εκδόσεις Μικρός Πρίγκιπας με αυτό το ανθολόγιο (συνοδεύεται από κασέτα όπου ακούγεται η φωνή του ποιητή) έρχονται με ευαισθησία και σοβαρότητα να στηρίξουν τη διαδικασία εισαγωγής του παιδιού στην ποίηση με μοναδική αισθητική. Αξίζουν συγχαρητήρια σ’ όλους τους συντελεστές!!!

Αγγελική Θάνου
Εφημερίδα Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ, Τρίτη, 9 Μαρτίου 1999

Επιπλέον Πληροφορίες

ΑΝΘΟΛΟΓΗΣΗ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

Ρούλα Παπανικολάου

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ

Θάλεια Ζεϊμπέκη

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

70

ISBN

960-7637-09-7

ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

1998

ΕΚΔΟΣΗ

1η (1998)

ΓΛΩΣΣΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

Ελληνικά

Διαστάσεις 17 x 23 cm

Σχετικά με το συγγραφέα

Author

Ο Γιώργης Κρόκος υπήρξε απόφοιτος της Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ποιητής, πεζογράφος, μουσικός, ιεροψάλτης, λαογράφος, θεατρικός συγγραφέας. Στο επάγγελμα δάσκαλος, αγάπησε τα παιδιά με πάθος. Δούλευε συνεχώς μέχρι τις τελευταίες του στιγμές. Μας άφησε περί τα εξήντα βιβλία ποιητικά, πεζογραφικά λαογραφικά και θεατρικά και πλήθος ανέκδοτων έργων. Για το ποιητικό του έργο τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών, από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, από δήμους της χώρας μας και από πολλά πολιτιστικά και επιστημονικά σωματεία της Χίου και όλης της Ελλάδας. Για το έργο του μίλησαν με εγκωμιαστικά λόγια οι πλέον έγκριτοι πανεπιστημιακοί καθηγητές και κορυφαίες προσωπικότητες του πνεύματος, των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών. Υπήρξε ο σημαντικότερος ποιητής για παιδιά την εικοσαετία 1960-80. Σήμερα ασχολούνται με το έργο του πολλοί φοιτητές των παιδαγωγικών τμημάτων των πανεπιστημίων μας και πολλοί κριτικοί κατατάσσουν την Ελληνιάδα του δίπλα στα μεγάλα ποιητικά έργα του Παλαμά, του Σεφέρη και του Ελύτη.