• Μας συγχωρείτε, αυτό το προϊόν δεν μπορεί να αγοραστεί
Φεύγει ο γάτος...

16,96 €

Φεύγει ο γάτος…

Ελληνικές παροιμίες και φράσεις

Περιγραφή Προϊόντος

Η πλούσια συλλογή παροιμιών της ελληνικής λαογραφικής παράδοσης αποτελεί πρώτη ύλη για το βιβλίο αυτό. Μέσα από μία προσεκτική επιλογή δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν και να διδαχθούν από τις πιο δημοφιλείς, που προσφέρονται με πλούσια εικονογράφηση και επεξηγήσεις.

Είπαν…

..Η συγγραφέας κινείται νικηφόρα σε μια δύσβατη περιοχή… Οι παροιμίες είναι αμέτρητες και σε παραλλαγές… Η συγγραφέας επέλεξε τις πιο «δημοφιλείς» από το ακένωτο ρεζερβουάρ της ελληνικής λαογραφίας τις οποίες προτείνει με επεξηγήσεις. Η παιδική ηλικία είναι ικανή να υποδεχθεί και τα πιο δύσκολα, αρκεί οι τρόποι προσέγγισης να βασίζονται σε παιδαγωγικούς όρους. Αυτό συμβαίνει εδώ με ευστοχία… . Η ανθολόγηση προτιμά τα δείγματα με την πιο αυξημένη ακουστική και την πιο απλή εκφραστική που ενισχύει η ευφάνταστη τυποτεχνικά έκδοση… Η εικονογράφηση επαυξάνει την αναγνωσιμότητα του βιβλίου και διευκολύνει εικαστικά την κατανόηση των παροιμιών.

Κυρ. Ντελόπουλος
Εφημ.Καθημερινή, Τρίτη 20 Μαϊου 2008

Επιπλέον Πληροφορίες

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ

Βάσω Ψαράκη

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

138

ISBN

978-960-7637-25-3

ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

2007

ΕΚΔΟΣΗ

1η (2007)

ΓΛΩΣΣΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

Ελληνικά

Διαστάσεις 18 x 20 cm

Σχετικά με το συγγραφέα

Author

Η Ρούλα Παπανικολάου γεννήθηκε στη Δράμα. Είναι διδάκτωρ νηπιαγωγός και ασχολείται με την Εικαστική Αγωγή και την Παιδική Λογοτεχνία. Πάνω σ’ αυτούς τους τομείς έχει γράψει πολλά βιβλία μερικά από τα οποία διανέμονται σε Παιδαγωγικά Tμήματα των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ. Το 1989 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Καρδίτσας για το έργο «Η παιδική λογοτεχνία στο νηπιαγωγείο» (συνεργασία με την Τ. Τσιλιμένη). Επί 15 χρόνια δίδαξε το μάθημα των Εικαστικών στο Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Κάθε χρόνο επισκέπτεται πολλά σχολεία, κυρίως στο εορταστικό πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Βάσω Ψαράκη : Η Βάσω Ψαράκη γεννήθηκε το 1945 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Ελεύθερο Σπουδαστήριο Καλών Τεχνών Βακαλό. Ασχολήθηκε με τις γραφικές τέχνες. Από το 1978 αφοσιώθηκε στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, από μία στην Πάτρα, στα Χανιά και στη Λευκωσία και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Τσεχοσλοβακία, Γιουγκοσλαβία, Ιαπωνία, Ιράν, Πορτογαλία, Αγγλία, Ελβετία, Βέλγιο). Το 1986 ήταν υποψήφια για το Βραβείο Άντερσεν στην εικονογράφηση. Το 1988 βραβεύτηκε εικονογράφησή της από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Το 1989 εικονογράφησή της πήρε την τιμητική διάκριση Pier Paolo Vergerio από το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα. Το 1990 φιλοτέχνησε την αφίσα της ΙΒΒΥ για τη Διεθνή Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 1991, που κυκλοφόρησε σ' όλο τον κόσμο. Το 1993 πήρε το δεύτερο βραβείο στη Διεθνή Έκθεση Εικονογράφησης της Τεχεράνης για το εξώφυλλό της στο βιβλίο της Μάρως Λοΐζου "Ήταν και δεν ήταν". Το 1993 και 1995 η Unicef κυκλοφόρησε κάρτες για την Ευρώπη με τα σχέδιά της. Το 1994 η αφίσα της με θέμα "Μ' ένα βιβλίο πετάω" βραβεύτηκε και τυπώθηκε από το Yπουργείο Πολιτισμού. Το 1997 δούλεψε κοστούμια, σκηνικά και κατασκευές για 14 τηλεοπτικά επεισόδια με τον τίτλο: "Παραμύθια-Ελάτε στη μαγεία του βιβλίου", παραγωγής Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και Yπουργείου Πολιτισμού, για την προώθηση της ανάγνωσης. Το 1998 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης για το βιβλίο "Ο Επισκέπτης της Νύχτας" της Μελίνας Καρακώστα. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.