• Μας συγχωρείτε, αυτό το προϊόν δεν μπορεί να αγοραστεί
Ο τζίτζιρας, ο μίτζιρας και άλλοι ΓΛΩΣΣΟΔΕΤΕΣ

16,96 €

Ο τζίτζιρας, ο μίτζιρας και άλλοι ΓΛΩΣΣΟΔΕΤΕΣ

Έκδοση 4η (2010)

Περιγραφή Προϊόντος

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μία συλλογή από τους καλύτερους γλωσσοδέτες της ελληνικής λαϊκής παράδοσης, σε σειρά αυξανόμενης δυσκολίας. Οι γλωσσοδέτες πλαισιώνονται από την ευρηματικά χιουμοριστική εικονογράφηση του Νίκου Μαρουλάκη.

Είπαν…

Η συλλογή είναι πλούσια και περιλαμβάνει γλωσσοδέτες που προέρχονται, κυρίως, από την ελληνική λαϊκή παράδοση. Καλά δομημένη, ξεκινά από τους μικρότερους και απλούστερους και προχωρά στους πιο μακροσκελείς και απαιτητικούς. «… θα βοηθήσουν τα παιδιά να βελτιώσουν την αναγνωστική τους δεξιότητα και να δοκιμάσουν την ταχύτητά τους διασκεδάζοντας». «…Η πολύ χαριτωμένη εικονογράφηση ερμηνεύει με χιούμορ τα κείμενα.»

Καλλιόπη Κύρδη
Περιοδικό Γέφυρες, τ. 13, 2003

Επιπλέον Πληροφορίες

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ

Νίκος Μαρουλάκης

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

103

ISBN

960-7637-19-4

ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

2003

ΕΚΔΟΣΗ

4η (2010)

ΓΛΩΣΣΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

Ελληνικά

Διαστάσεις 18 x 20 cm

Σχετικά με το συγγραφέα

Author

Η Ρούλα Παπανικολάου γεννήθηκε στη Δράμα. Είναι διδάκτωρ νηπιαγωγός και ασχολείται με την Εικαστική Αγωγή και την Παιδική Λογοτεχνία. Πάνω σ’ αυτούς τους τομείς έχει γράψει πολλά βιβλία μερικά από τα οποία διανέμονται σε Παιδαγωγικά Tμήματα των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ. Το 1989 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Καρδίτσας για το έργο «Η παιδική λογοτεχνία στο νηπιαγωγείο» (συνεργασία με την Τ. Τσιλιμένη). Επί 15 χρόνια δίδαξε το μάθημα των Εικαστικών στο Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Κάθε χρόνο επισκέπτεται πολλά σχολεία, κυρίως στο εορταστικό πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Νίκος Μαρουλάκης : Γεννήθηκε στον Πειραιά. Μικρός ταλαιπωρούσε τη μαμά του, γιατί κάθε πρωί έτρεχε η δύστυχη να καθαρίσει τους τοίχους από περίεργα χρώματα μπουρδουκλωμένα με σκίτσα από παπιά που κάνανε τούμπες, από αλλήθωρους γάτους που το σκάγανε με διαστημόπλοιο από τον Άρη, γρύλους και ακρίδες που κάνανε γυμναστικές επιδείξεις, μυρμήγκια που καταστρώνανε σχέδια να κατακτήσουν τον πλανήτη και άλλα τρομερά. Οι γονείς του ξόδευαν περισσότερα χρήματα για απορρυπαντικά παρά για φαγώσιμα. Μετά μεγάλωσε κι έφυγε για τη Γερμανία. Μέχρι σήμερα δε γνωρίζουμε αν σ' αυτό επηρεάστηκε από τα άσματα του Καζαντζίδη για την ξενιτιά. Την επόμενη μέρα ο γερμανικός Τύπος έγραψε: "Βαθύ μυστήριο καλύπτει το πώς βάφτηκαν ροζ τα φτερά και κίτρινη η μύτη του αεροπλάνου που έφτασε χθες από την Ελλάδα". Άρχισε να σκιτσάρει, να ζωγραφίζει και να εικονογραφεί ό,τι έβρισκε στο διάβα του. Έντρομοι οι εκδότες του πρόσφεραν εργασία για ν' αφήσει ήσυχο το Τείχος του Βερολίνου. Εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία φιλοξένησαν δουλειές του. Μέχρι και το παντελόνι ενός διάσημου εκδότη, που σήμερα έχει τεράστια συλλεκτική αξία. Έπειτα από σοβαρό σκιτσογραφικοδιπλωματικό επεισόδιο επέστρεψε στην Ελλάδα. Την ημέρα της άφιξής του πάμπολλα τα σωματεία, ανάμεσα στα οποία των ελαιοχρωματιστών, των εκδοτών και των φιλόζωων, του ετοίμασαν θερμή υποδοχή, την οποία τα κρατικά κανάλια λογόκριναν, γιατί ήθελαν να αποφύγουν οι θεατές τις συγκρίσεις με κάποες άλλες αφίξεις πολιτικών στη μεταπολίτευση. Όσοι εκδότες και συγγραφείς συνεργάζονται από τότε μαζί του έχουν ακόμα πράσινη μύτη...