Κούκλες και κουκλοθεατρικά

Περιγραφή Προϊόντος

Ένα βοήθημα ανεκτίμητης αξίας για τη νηπιαγωγό που την εισάγει στην τέχνη του κουκλοθεάτρου. Το βιβλίο αυτό περιέχει εκτός από ένα εύληπτο και περιεκτικό θεωρητικό υπόβαθρο, μία προσεκτικά επιλεγμένη συλλογή κειμένων αλλά και πολύτιμες πρακτικές οδηγίες για την εκτέλεση των έργων στο χώρο του νηπιαγωγείου.

Είπαν…

Σε μια εξαιρετικά προσεγμένη έκδοση, έχουμε σ’ αυτό το βιβλίο μια πλούσια σοδειά λογοτεχνικού υλικού… Είναι ένα υλικό ά μ ε σ α α ξ ι ο π ο ι ή σ ι μ ο και χρηστικό από τις Νηπιαγωγούς που τόσο ανάγκη το έχουν. Αρκετά κουκλοθεατρικά κείμενα είναι πρωτότυπα, ενώ άλλα αποτελούν θεατροποίηση γνωστών λογοτεχνών της παιδικής λογοτεχνίας. Σε κάθε περίπτωση, παρέχουν πολύτιμο υλικό, ενώ παράλληλα παρέχουν και πρακτικές οδηγίες παιξίματος αυτών των κειμένων στο σχολικό χώρο.

Αντώνης Δελώνης, Συγγραφέας
Περιοδικό Αργοναύτης, τ. 4, 2004

Επιπλέον Πληροφορίες

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

272

ISBN

960-7637-20-8

ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

2004

ΕΚΔΟΣΗ

1η (2004)

ΓΛΩΣΣΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

Ελληνικά

Διαστάσεις 17 x 24 cm

Σχετικά με το συγγραφέα

Author

Η Ντίνα Χατζηνικολάου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με τη μουσική και την παιδική λογοτεχνία - ιδιαίτερα με την ποίηση. Έγραψε τραγούδια που κυκλοφόρησαν σε δίσκους, μουσική σε παιδικό θεατρικό έργο που παίχτηκε στη Θεσσαλονίκη και τη μουσική στο γνωστό παραμύθι της Άλκης Γουλιμή "Η Γαλαζούλα". Έχει βραβευτεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Ποιήματα και διηγήματά της έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες, σε αναγνωστικά του Δημοτικού και σε διάφορα άλλα βιβλία και λογοτεχνικά περιοδικά. Για το σύνολο του έργου της τιμήθηκε με το βραβείο "Πηνελόπη Δέλτα".

Author

Η Ρούλα Παπανικολάου γεννήθηκε στη Δράμα. Είναι διδάκτωρ νηπιαγωγός και ασχολείται με την Εικαστική Αγωγή και την Παιδική Λογοτεχνία. Πάνω σ’ αυτούς τους τομείς έχει γράψει πολλά βιβλία μερικά από τα οποία διανέμονται σε Παιδαγωγικά Tμήματα των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ. Το 1989 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Καρδίτσας για το έργο «Η παιδική λογοτεχνία στο νηπιαγωγείο» (συνεργασία με την Τ. Τσιλιμένη). Επί 15 χρόνια δίδαξε το μάθημα των Εικαστικών στο Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Κάθε χρόνο επισκέπτεται πολλά σχολεία, κυρίως στο εορταστικό πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.