• Μας συγχωρείτε, αυτό το προϊόν δεν μπορεί να αγοραστεί
Αγκαλιά μ'ενα βιβλίο 3

13,78 €

Αγκαλιά μ’ ένα βιβλίο στο νηπιαγωγείο (3)

Δραστηριότητες για νήπια

Περιγραφή Προϊόντος

Παιδαγωγική σειρά από τρία βιβλία για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Βιβλίο 3: Δραστηριότητες για νήπια

Στα βιβλία περιέχονται δραστηριότητες εξελικτικά δομημένες, που μπορούν να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά μια ολόκληρη χρονιά. Μέσα από ένα ταξίδι χαράς και δημιουργίας τα παιδιά καλλιεργούν τη γλώσσα και αποκτούν βασικές γνώσεις σε σχέση με τα σχήματα, τα χρώματα, τις έννοιες του χώρου και του χρόνου, τους αριθμούς. Παράλληλα, ευαισθητοποιούνται σε θέματα υγείας, προστασίας του περιβάλλοντος, Παγκόσμιες Ημέρες, γιορτές. Οι προσεκτικά επιλεγμένες δραστηριότητες δίνουν ερεθίσματα για διαθεματικές προσεγγίσεις και προγράμματα ανάπτυξης ή μπορούν να λειτουργήσουν επικουρικά.Οι χρωματιστές εικόνες προδιαθέτουν ευχάριστα τα παιδιά, πλουτίζουν την αισθητική τους και κινητοποιούν τη φαντασία τους. Η μάθηση μετατρέπεται σε παιχνίδι και η γνώση συνδυάζεται με τη χαρά σ’αυτό το συναρπαστικό ταξίδι χρωμάτων που θα ενθουσιάσει τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους – εκπαιδευτικούς ή γονείς – που θα δουλέψουν μαζί τους.

Επιπλέον Πληροφορίες

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

160

ISBN

978-960-7637-28-4

ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

2013

ΕΚΔΟΣΗ

1η (2013)

ΓΛΩΣΣΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

Ελληνικά

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ

Διατσέντα Παρίση

Διαστάσεις 21 x 30 cm

Σχετικά με το συγγραφέα

Author

Η Ρούλα Παπανικολάου γεννήθηκε στη Δράμα. Είναι διδάκτωρ νηπιαγωγός και ασχολείται με την Εικαστική Αγωγή και την Παιδική Λογοτεχνία. Πάνω σ’ αυτούς τους τομείς έχει γράψει πολλά βιβλία μερικά από τα οποία διανέμονται σε Παιδαγωγικά Tμήματα των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ. Το 1989 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Καρδίτσας για το έργο «Η παιδική λογοτεχνία στο νηπιαγωγείο» (συνεργασία με την Τ. Τσιλιμένη). Επί 15 χρόνια δίδαξε το μάθημα των Εικαστικών στο Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Κάθε χρόνο επισκέπτεται πολλά σχολεία, κυρίως στο εορταστικό πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διατσέντα Παρίση : Γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε στο Ελεύθερο Σπουδαστήριο Καλών Τεχνών (Σχολή Βακαλό) γραφικές τέχνες, σκηνικά και κοστούμια. Από το 1975 εικονογραφεί βιβλία για παιδιά. Από το 1985 σκηνογραφεί και εικονογραφεί παιδικές εκπομπές στην κρατική και ιδιωτική τηλεόραση. Το 1989 αναγράφηκε στον πίνακα ΙΒΒΥ και προτάθηκε για Βραβείο Άντερσεν. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, εικονογραφεί εκπαιδευτικά βιβλία του ΟΕΔΒ, σχεδιάζει και εικονογραφεί βιβλία για πιλοτικά προγράμματα των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Κρήτης (Ρέθυμνο, Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ.). Προτείνεται για το Βραβείο Άντερσεν 2010, ενώ το 2009 της απονέμεται το Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Έχει εικονογραφήσει πάνω από 65 βιβλία. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών και ΙΒΒΥ Ελλάδας, καθώς και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.