Το Λαγουδάκι, ο Σκαλιστήρης και άλλες ιστορίες

8,48 €

Το Λαγουδάκι, ο Σκαλιστήρης και άλλες ιστορίες

Περιγραφή Προϊόντος

Μία συλλογή τρυφερών παραμυθιών για παιδιά από την Πηνελόπη Μαξίμου.

Είπαν…

Πόσο γεμάτες πραγματικά θα γίνουν οι διακοπές των παιδιών όταν στη συντροφιά τους προστεθούν το Λαγουδάκι ο Σκαλιστήρης, Ο Τσον και ο Τσοντσόν, ο γαϊδαρέλος, η Κανέλω και η Αστέρω οι δύο κατσικούλες; Η τρυφερή γλώσσα της Πηνελόπης Μαξίμου ξέρει να αγγίζει με αγάπη την παιδική ηλικία μέσα από αυτή τη συλλογή των δέκα εφτά παραμυθιών και να αποδεικνύει σε μας τους νεότερους ότι η παρουσία της στην παιδική λογοτεχνία παραμένει πολύτιμη και αστείρευτη.

Αγγελική Θάνου
Εφημερίδα Η Θεσσαλία, Κυριακή, 11 Ιουλίου 1999

Επιπλέον Πληροφορίες

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

85

ISBN

960-7637-11-9

ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

1998

ΕΚΔΟΣΗ

1η (1998)

ΓΛΩΣΣΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

Ελληνικά

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ

Ευτυχία Βλάχου-Μπάτση

Διαστάσεις 17 x 23 cm

Σχετικά με το συγγραφέα

Author

Η Πηνελόπη Μαξίμου γεννήθηκε το 1904 στο Αϊβαλί της Μ. Ασίας και ήρθε στην Ελλάδα το 1911. Συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Η Π. Μαξίμου παρουσιάστηκε στα γράμματα από τη Νέα Εστία με το ψευδώνυμο «ΙΡΣΙΜ», το οποίο χρησιμοποιούσε και όταν χρονογραφούσε στην εφημερίδα Φως της Θεσσαλονίκης. Από το 1947 έως το 1973, έζησε στην Πράγα και στη Βιέννη, όπου συνεργάστηκε με περιοδικά και το ραδιόφωνο, ενώ δούλεψε ως ανταποκρίτρια ελληνικών εφημερίδων και περιοδικών. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ασχολήθηκε με τη μετάφραση (Βερν, Ανατόλ Φρανς κ.ά.) και τη συγγραφή ιστορικών μυθιστορημάτων, ιδιαίτερα για το Βυζάντιο. Τα 34 λογοτεχνικά της έργα απευθύνονται κυρίως στους νέους. Επίσης, συνεργάστηκε με τα περιοδικά Η Διάπλασις των Παίδων και Νέα Εστία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ευτυχία Βλάχου-Μπάτση : Η Ευτυχία Βλάχου - Μπάτση γεννήθηκε στην Κέρκυρα και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο, Παιδαγωγικά στη Σχολή Νηπιαγωγών Αθήνας και παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο εργαστήρι του ζωγράφου Χρήστου Λεβέντη, καθώς και μαθήματα γυμνού στο Λύκειο Ελληνίδων. Ασχολείται με τη ζωγραφική, εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και με την καλλιτεχνική επιμέλεια εντύπων, βιβλίων και περιοδικών λογοτεχνικών και οικονομικών. Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής, κυρίως ατομικές, αλλά και ομαδικές, καθώς και σε εκθέσεις εικονογράφησης παιδικών βιβλίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με πολλούς εκδοτικούς οίκους στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κύπρο. Έχει διακριθεί με Έπαινο Ποίησης από το Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός". Είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, μέλος της Καλλιτεχνικής Εταιρίας Ελλήνων Εικονογράφων "Ο Αίσωπος" και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.